Când ar trebui să cumpăr o locuință în 2024?

Cumpărarea unei case - în orice piață - este o decizie extrem de personală.

Deoarece casele reprezintă cea mai mare achiziție pe care majoritatea oamenilor o vor face în timpul vieții lor, este esențial să aveți o poziție financiară solidă înainte de a vă arunca cu capul înainte.

Utilizați un calculator ipotecar pentru a estima costurile lunare ale locuinței pe baza avansului și a ratei dobânzii.

Încercarea de a prezice ce s-ar putea întâmpla în acest an nu este cea mai bună strategie de cumpărare a unei case.

"Cumpărătorii care stau pe margine astăzi în așteptarea prețurilor mai mici de mâine ar putea sfârși dezamăgiți", spune Neda Navab, președinte regional Compass, o companie de tehnologie imobiliară.

Navab se așteaptă ca prețurile locuințelor de pe piețele cele mai fierbinți din ultimii ani să scadă într-o oarecare măsură, dar nu se așteaptă la o scădere generalizată a prețurilor la nivel național, precum cea care a urmat crizei financiare din 2008.

În loc să așteptați prețuri mult mai mici, experții sugerează să cumpărați o locuință în funcție de bugetul și nevoile dvs.

Dacă găsiți o casă care vă place, într-o zonă care vă place și care se încadrează și în bugetul dvs, atunci există șanse ca aceasta să fie potrivită pentru dvs.

Cu toate acestea, dacă faceți prea multe sacrificii doar pentru a obține o casă, s-ar putea să sfârșiți prin a avea remușcări ulterior, ceea ce v-ar putea forța să vă debarasați de casă.

Chiar și cu o ușoară creștere a numărului de locuințe de vânzare, cumpărătorii se confruntă în continuare cu prețuri ridicate și rate ipotecare mari.

Cumpărătorii vor să facă oferte mici, iar vânzătorii vor prețul de anul trecut și toată lumea crede că casa lor este specială.

Cel mai probabil, prețurile locuințelor vor înregistra creșteri sau scăderi în funcție de regiune și interes, locațiile cu prețuri mai mici urmând să înregistreze creșteri de prețuri, iar zonele scumpe vor înregistra scăderi.

 

(forbes.com)